تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
آموزش بورس

آموزش بورس

در این وبلاگ قرار است در مورد مباحث بورسی صحبت شود.

7 مفهوم مهم بورس و بازارهای مالی در سایت آکادمی بورس

محبوبیت بازارهای مالی در سال‌های اخیر گسترش زیادی داشته است و بسیاری برای سرمایه‌گذاری مسیر بورس و بازار سرمایه را انتخاب می‌کنند. مسیری جذاب و هیجان‌انگیز و در عین حال پرریسک که برای ورود به آن پیش از هر چیز باید آماده بود و شناخت خوبی از فضای حاکم بر بازار و مفاهیم مهم بورس و بازارهای مالی داشت. در این مطلب به سراغ این موضوع رفته‌ایم و برای اینکه شناخت کلی از آنچه برای ورود به بازار سرمایه باید با آن آشنا باشید به دست آورید، برخی مفاهیم مهم در بورس و بازارهای مالی را به اختصار توضیح داده‌ایم. همراه ما باشید.

آشنایی با برخی اصطلاحات بورس

بورس بازار گسترده‌ای است و برای موفقیت در آن باید آموزش ببینید و با اصطلاحات و مفاهیم مختلفی آشنا شوید که هر کدام می‌توانند به شما برای موفقیت در این بازار مهیج و جذاب کمک کنند. در زیر نگاهی کوتاه داریم به این مفاهیم و ضمن آشنایی با اصطلاحات رایج بورس سعی می‌کنیم شما را با برخی از ابزارهایی که برای تحلیل درست و دقیق بازار سرمایه به آن‌ها نیاز دارید، آشنا کنیم.

کد بورسی چیست؟

از اولین قدم‌ها برای حضور در بورس و بازارهای مالی داشتن کد بورسی است. هر کسی که می‌خواهد به بازار سرمایه وارد شود، باید یک شناسه منحصر به فرد داشته باشد که به آن کد بورسی می‌گویند. چیزی شبیه شماره شناسنامه یا کد ملی که با آن در بازار بورس شناخته می‌شوید.

شما تا زمانی که کد بورسی نداشته باشید، نمی‌توانید هیچ قدمی در بازار سرمایه بردارید و معاملات و خرید و فروش سهام تنها با داشتن کد بورسی برای سرمایه‌گذاران امکان‌پذیر است.

تحلیل تکنیکال چیست؟

زمانی که به بازار بورس قدم گذاشتید با دنیایی از آمار و ارقام و نمودارهای مختلف روبه‌رو می‌شوید که قرار است به شما کمک کنند تا وضعیت بازار را به خوبی درک کنید و معاملات خود را بر مبنای آنچه دیگر بازیگران بازار سرمایه در هر روز معاملاتی انجام می‌دهند، پایه‌ریزی کنید.

تحلیل تکنیکال ابزاری است که به شما کمک می‌کند این اعداد و ارقام را به درستی تحلیل و از آن‌ها در معاملات خود به خوبی استفاده کنید. با استفاده از تحلیل تکنیکال می‌توانید به تحلیل نوسانات قیمت سهم‌های مختلف و پیش‌بینی اتفاقات آن سهم در آینده بپردازید و بهترین تصمیم را برای ورود و خروج به یک سهم بگیرید. در تحلیل تکنیکال در واقع شما از آنچه در گذشته بازارهای مالی اتفاق افتاده است برای تحلیل آنچه در آینده امکان دارد اتفاق بیفتد، استفاده می‌کنید.

تسلط بر تحلیل تکنیکال بورس و استفاده از ابزارهای مالی مختلف برای رسیدن به شناخت درست از بورس و بازارهای مالی کار سختی نیست؛ ولی برای آشنایی و استفاده درست از روش‌های مختلف تحلیل تکنیکال بورس باید آموزش ببینید تا بتوانید از ابزارهای مختلفی که بازار سرمایه در اختیار شما می‌گذارد، برای شناخت بهتر و در نهایت موفقیت در این بازار استفاده کنید.

تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل تکنیکال تنها ابزاری نیست که به شما برای شناخت بهتر بازار سرمایه کمک می‌کند، تحلیل بنیادی یکی دیگر از راه‌هایی است که برای موفقیت در بورس می‌توان از آن استفاده کرد و شناختی ریشه‌ای‌تر و عمیق‌تر از این بازار به شما می‌دهد. اما تحلیل بنیادی چیست؟

در تحلیل بنیادی، سرمایه‌گذار با شناخت ارزش ذاتی یا ارزش واقعی سهام یک شرکت و در نظر گرفتن قیمت آن سهم در بازار بورس، درباره خرید یا عدم خرید سهام تصمیم‌گیری می‌کند. تحلیل بنیادی یکی از ابزارهای است که کمک می‌کند در بازار سرمایه سهام خوب را انتخاب کنید و در نهایت سرمایه‌گذاری در این بازار  با بازدهی بیشتری برای شما همراه باشد.

برای داشتن دیدی درست از ارزش ذاتی یک سهم و تصمیم‌گیری در این زمینه که آیا قیمت یک سهم با ارزش ذاتی آن مطابقت دارد یا خیر باید آیتم‌های مختلفی را بررسی کنید و به مبانی تحلیل بنیادی بازار سرمایه مسلط باشید.

برای این منظور نیز باید حتما آموزش ببینید تا با بهره‌گیری از دانش و تجربه کسانی که سال‌های زیادی در بازار سرمایه کشور فعالیت داشته‌اند، بتوانید به تحلیل درستی از وضعیت سهام شرکت‌های مختلف برسید و برای خرید سهام مناسب تصمیم‌گیری کنید.

ارزش ذاتی چیست؟

گفتیم تحلیل بنیادی به دنبال شناخت و محاسبه ارزش ذاتی سهام شرکت‌هاست. اما ارزش ذاتی چیست؟ مفهومی مهم در بازار سرمایه که معیاری مهم برای خرید یک سهم در بازار بورس به شمار می‌رود. ارزش ذاتی یا Intrinsic value به ارزش واقعی یک سهم گفته می‌شود و میزان اهمیت و سودآور بودن آن سهم را به سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد.

ارزش ذاتی یک سهم با قیمت و ارزش بازاری آن متفاوت است و ممکن است قیمت یک سهم در بازار سرمایه از ارزش ذاتی و واقعی آن بیشتر یا کمتر باشد. بنابراین سرمایه‌گذاران بازارهای مالی باید از ارزش ذاتی و واقعی شرکت‌ها نیز برآورد درستی داشته باشند و با در نظر گرفتن این معیار و مقایسه آن با قیمت سهام به معامله و خرید و فروش سهم‌های مختلف در بازار بورس بپردازند. سودآوری و چگونگی کسب سود دو عامل بسیار مهم در تعیین ارزش ذاتی یک سهم به شمار می‌روند.

نسبت P/E چیست؟

نسبت P/E یکی از مفاهیمی است که به تحلیلگران بنیادی برای شناخت ارزش ذاتی شرکت‌ها کمک می‌کند. این نسبت از تقسیم قیمت یک سهم بر سود آن به دست می‌آید و بیانگر انتظارات سرمایه‌گذاران از وضعیت آینده یک سهم است.

نسبت P/E نشان می‌دهد سرمایه‌گذار در ازای هر یک ریالی که از بازدهی هر سهم کسب می‌کند، چند ریال حاضر است پرداخت و سرمایه‌گذاری کند. در محاسبه نسبت P/E از سود محقق شده یا پیش‌بینی‌شده سهم استفاده می‌کنند، در ادامه با این مفهوم نیز بیشتر آشنا می‌شویم. همچنان همراه ما باشید.

EPS چیست؟

EPS چیست؟ یکی از مهم‌ترین مفاهیمی است که در بازار سرمایه با آن سر و کار دارید و میزان سود شرکت‌ها به ازای هر سهم را به سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد. برای محاسبه EPS درآمد کل شرکت را بر تعداد سهام آن تقسیم می‌کنند و عددی که به دست می‌آید نشان‌دهنده سود شرکت به ازای هر سهم است.

EPS به دو دسته EPS محقق شده و EPS پیش بینی شده تقسیم می‌شود. EPS محقق شده سودی است که شرکت طی یک سال مالی به ازای هر سهم کسب کرده است و EPS پیش‌بینی‌شده همانگونه که از نامش نیز پیداست، پیش‌بینی است که شرکت در مورد سودی که در سال مالی آینده کسب می‌کند، انجام می‌دهد. به آن بخش از EPS که میان سهامداران یک شرکت تقسیم می‌شود هم DPS گفته می‌شود.

ارزش تضمین چیست؟

شاید اصطلاح ارزش تضمین را زیاد نشنیده باشید، اما با اعتبار و بسته‌های اعتباری در بورس آشنا باشید. در بازار بورس برای سرمایه‌گذاران امکان دریافت اعتبار معاملاتی و خرید سهام به وسیله این اعتبار وجود دارد. اما دریافت اعتبار تحت شرایط خاصی انجام می‌پذیرد و سازمان بورس و اوراق بهادار کشور و کارگزاری‌هایی که این بسته‌های اعتباری را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند، قوانین و شرایطی را برای پرداخت اعتبار به سرمایه‌گذاران بورس در نظر گرفته‌اند.

 طبق قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار کشور هر فرد می‌تواند تا سقف 15 درصد ارزش پرتفوی خود، وام و اعتبار دریافت کند و این همان چیزی است که در بازار سرمایه به آن ارزش تضمین گفته می‌شود. به این معنا که ارزش پرتفوی شماست که تعیین می‌کند تا چه اندازه می‌توانید از کارگزاری‌ها اعتبار و وام دریافت کنید.

سخن آخر

هدف ما از این مقاله آشنایی با اصطلاحات بورس و برخی مفاهیم مهم در این بازار بود تا بتوانید شناختی کلی از بازار سرمایه و آنچه برای موفقیت بیشتر در این بازار باید به آن مجهز بود به دست آورید. مفاهیمی چون ارزش تضمین، ارزش ذاتی سهم، نسبت P/E، تحلیل بنیادی و ... که هر یک به شما کمک می‌کنند تا با آگاهی بیشتری به خرید و فروش سهام و انجام معاملات در بازار بورس بپردازید و بازدهی بهتری از سرمایه‌گذاری در این بازار داشته باشید.

 کدام صندوق سرمایه گذاری بهتر است

موضوع :
برچسب ها : ارزش ذاتی چیست, تحلیل بنیادی چیست, آشنایی با اصطلاحات بورس, ارزش تضمین, نسبت P/E,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 7 مهر 1400ساعت 17:29 توسط bourse-news | تعداد بازديد : 61 | |

آشنایی با پایه و اساس بازار بورس در سایت اکادمی بورس

امروزه بازارهای متنوعی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد، افراد با توجه به سطح دانش و شناختی که از این بسترهای سرمایه‌گذاری دارند، سرمایه خود را در این بازارها تزریق کرده و فرایند سرمایه‌گذاری را شروع می‌کنند. بازار بورس یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری در کشور است. تقریبا تمام افراد جامعه با رعایت برخی نکات و داشتن مدارک هویتی اصلی، می‌توانند به راحتی در این بازار فعالیت کنند و از سرمایه خود در مقابل تورم که منجر به کاهش ارزش پول می‌شود، جلوگیری کنند. در این مقاله قصد داریم از زوایای مختلف به بازار بورس بپردازیم و به نکات مهمی در این خصوص اشاره کنیم. با ما همراه باشید.

بورس چیست؟

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، بازار بورس یکی از بسترهای مناسب برای سرمایه‌گذاری است. به زبان ساده، در بازار بورس سهام شرکت‌های مختلف خرید و فروش می‌شود و افراد با داشتن علم کافی به این فرایند، به راحتی می‌توانند سود کسب کنند. کسب سود در این بازار مستلزم دانش بورسی و آشنایی با تکنیک‌های معاملاتی است. سرمایه‌گذاران در این بازار برای عملکرد بهتر و کسب سود بیشتر، از ابزارهای متنوعی استفاده می‌کنند که در ادامه به انواع آن اشاره می‌کنیم.

انواع بازار بورس

بازار بورس به صورت کلی به سه بخش مختلف تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. بورس اوراق بهادار: در این بخش، دارایی‌های مالی مانند سهام، اوراق مشارکت و ... معامله می‌شود. در ایران به این بخش از بازار بورس، «بورس اوراق بهادار» گفته می‌شود.
  2. بورس کالا: یکی از مهم‌ترین بازارها، بورس کالا است اما بورس کالا چیست؟ بازاری است که در آن، معاملات کالا انجام می‌شود. کالای مورد معامله در این بخش، معمولا مواد خام یا مواد اولیه است. هر بورس کالا عموما با نام همان محصولی که مورد معامله قرار می‌گیرد، نام‌گذاری می‌کنند، مانند: زعفران، طلا، زیره، پسته و ...
  3. بورس ارز: همان‌طور که از نام‌گذاری بورس ارز پیدا است، در این بخش خرید و فروش پول‌های خارجی انجام می‌شود. این بخش از بازار بورس در ایران فعال نیست و امکان معامله پول‌های خارجی در این بستر وجود ندارد.

در ادامه قصد داریم به بعضی از تکنیک‌های پرطرفدار و مهم که برای انجام معاملات استفاده می‌شود، اشاره کنیم.

کندل شناسی چیست؟

کندل استیک یک نوع نمودار قیمتی است که معامله‌گران با استفاه از آن می‌توانند قیمت‌های بالا، پایین، باز و بسته شدن یک سهم را در بازه زمانی مشخص، بررسی کنند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که کندل استیک‌ها هنگامی کاربرد دارند که تغییرات قیمتی یک سهم در بازار بورس، دارای روند مشخص باشد. دو مولفه مهم در فرایند کندل شناسی در بورس، تعیین نقاط «حمایت» و «مقاومت» است. این نقاط بهترین جایگاه برای ورود و خروج از سهم مورد نظر است، با تشخیص نقاط حمایت و مقاومت می‌توان سودهای قابل توجهی کسب کرد.

نمودارهای شمعی از دو بخش «بدنه» و «سایه» تشکیل می‌شوند. با استفاده از بدنه شمع، می‌توان قیمت آغاز و پایان سهم را تشهیص داد و دو خط بالا و پایینی هم به سایه‌های کندل معروف هستند. از طرف دیگر کندل‌های نمایشی در نمودار سهم دو نوع تو خالی و توپر هستند. در صورتی که قیمت باز شدن کندل، پایین‌تر از قیمت بسته شدن آن باشد، کندل مورد نظر از نوع تو خالی خواهد بود و اگر قیمت باز شدن کندل بالاتر از قیمت بسته شدن آن باشد، کندل از نوع توپر خواهد بود. برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید:

کندل شناسی

تحلیل تکنیکال چیست؟

یکی از روش‌های ارزیابی سهام در بازار بورس تحلیل تکنیکال است اما سوال مهم این است که تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟ معامله‌گران با استفاده از تحلیل تکنیکال می‌توانند جهت روند سهم را در روزهای آینده، پیش‌بینی کنند. دو مولفه بسیار مهم در این فرایند، «قیمت» و «حجم معاملات» در سهم مورد نظر است. در بستر تحلیل تکنیکال ابزارهای متنوعی وجود دارد و معامله‌گران با استفاده از آن‌ها می‌توانند به راحتی نقاط حمایت و مقاومت سهم را شناسایی کنند. از ابزارهای پرطرفدار تحلیل تکنیکال می‌توان به این موارد اشاره کرد: اندیکاتورها، خطوط روند، فیبوناچی، حد سود و زیان، چنگال‌ها و ...

پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش تحلیل تکنیکال، ابتدا در دوره مقدماتی ثبت‌نام و شرکت کنید، در این دوره تمام ابزارها و نکات اولیه آموزش داده می‌شود و بعد از این مرحله لازم است در دوره پیشرفته تحلیل تکنیکال شرکت کنید، در این دوره تمام تکنیک‌های ارزیابی سهم با استفاده از ابزارهای متنوع، آموزش داده می‌شود و معامله‌گران با استفاده از هر یک از این ابزارها می‌توانند برای خود یک استراتژی معاملاتی مناسب را انتخاب کنند.

 

کندل دوجی چیست؟

کندل شمعی دوجی به یک سری از الگو‌های کندکی گفته می‌شود که قیمت باز و بسته شدن سهم در آن‌، به یکدیگر بسیار نزدیک است. الگوهای کندلی در اشکال مختلفی وجود دارند. به صورت کلی کندل دوجی به معنی پیروز نشدن خریداران و فروشندگان بر یکدیگر یا یک نوع خستگی موقت در بازار بورس است که با تشکیل کندل دوجی، حالت انتظاری برای سرمایه‌گذاران به وجود می‌آید. معامله‌گران با استفاده از تحلیل و ارزیابی کندل‌هایی که بعد از کندل دوجی در روند نمودار سهم تشکیل می‌شود، می‌توانند به راحتی جهت حرکت سهم را تشخیص دهند. برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید:

کندل دوجی

روانشناسی بازار با نمودار شمعی

در بخش‌های قبلی با کندل‌ها آشنا شدیم و در این بخش قرار است بگوییم نمودار شمعی چیست؟ معامله‌گران با استفاده از کندل استیک‌ها می‌توانند شناخت بهتری نسبت به بازار داشته باشند و رفتار سهم‌های مختلف را مشاهده و ارزیابی کنند که به این روش، روانشناسی بازار با نمودار شمعی گفته می‌شود. کندل استیک‌ها معمولا رفتار معاملاتی سرمایه‌گذاران را در چارچوب نمودارهای شمعی نمایش می‌دهد. با استفاده از همین تکنیک می‌توان رفتار سرمایه‌گذاران را در روند معاملات بازار، بررسی کرد. ترکیب کندل شناسی و تکنیک تابلوخوانی باعث می‌شود به شکل بهتری می‌توان رفتار سرمایه‌گذاران را در بازار بورس، روانشناسی کرد.

انواع استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملاتی بورس به زبان ساده یک برنامه‌ریزی با ترکیب چند ابزار تحلیلی در بازار سرمایه است که معامله گران با استفاده از آن، می‌توانند به شکل بهتری معاملات خود را مدیریت کنند و به طور خلاصه عملکرد خوبی داشته باشند. تمام استراتژی‌های معاملاتی در بازار بورس در دو شاخه تکنیکال و بنیادی تقسیم‌بندی می‌شوند. معامله‌گران در روش تکنیکال سعی دارند که با توجه به تشخیص جهت روند سهم، نقاط حمایت و مقاومت را پیش بینی کنند. تحلیل‌گران تکنیکال به صورت کلی دارای 4 استراتژی متفاوت هستند که عبارت‌اند از:

  • معاملات روزانه (Day Trading)
  • معامله موقعیت (Position Trading)
  • معاملات نوسانات (Swing Trading)
  • معاملات اسکالپینگ (Scalping)

تحلیل بنیادی روش دیگری برای ارزیابی سهم‌های بورسی است که با استفاده از آن می‌توان ارزش واقعی یک سهم را تشخیص داد. مولفه‌های متنوعی در فرایند تحلیل بنیادی وجود دارد که تحلیل‌گران با استفاده از آن می‌توانند یک استراتژی معاملاتی بلند‌مدت برای خود تعریف کنند. ارکان اصلی تحلیل بنیادی که با نام صورت‌های مالی شناخته می‌شود، عبارت‌اند از:

  • ترازنامه
  • دارایی = بدهی + حقوق صاحبان سهام
  • صورت درآمد
  • گزارش گردش پول نقد

 

کلام آخر

در حال حاضر بازارهای متنوعی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و افراد برای حفظ ارزش پول خود در مقابل تورم، سرمایه‌های خود را در این بازارهای سرمایه‌گذاری تزریق می‌کنند. یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری پرطرفدار در کشور، بازار بورس است. افراد با خرید و فروش سهام شرکت‌های مختلف در بازار بورس، کسب سود می‌کنند. یکی از الزامات اولیه برای شروع فعالیت در این بازار، کسب دانش بورسی و آشنایی با تکنیک‌های معاملاتی است. در این مقاله سعی کردیم از زوایای مختلف به این بازار سرمایه‌گذاری بپردازیم. در آخر پیشنهاد می‌کنیم برای ورود و شروع فعالیت در این بازار سرمایه‌گذاری، سطح دانش خود را در این زمینه بالا ببرید تا به راحتی در این بازار، سود کسب کنید. با توجه به تکنیک‌ها و نکات مهمی که در این مقاله ارائه شد، این امر به سادگی امکان‌پذیر خواهد بود.

آشنایی با بازار بورس و اطلاحات آن

 

نکات مهم در انتخاب صندوق سرمایه گذاری

 

موضوع :
برچسب ها : بازار بورس, تحلیل تکنیکال, استراتژی معاملاتی, کندل شناسی, کندل دوجی,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 7 مهر 1400ساعت 17:30 توسط bourse-news | تعداد بازديد : 88 | |

شروع سرمایه گذاری در بورس

سرمایه‌گذاری یک هنر است یک حرفه که اگربه صورت تخصصی آن را یاد بگیرید میتوانید از سرمایه گذاری خود لذت برده و بالاترین سود ها را کسب کنید.

مهمترین نکته ای که باید در رابطه با سرمایه‌گذاری در نظر داشته باشید این است که بدون دانش و مهارت کافی نباید وارد هیچ بازاری شد چون هرگونه فعالیتی بدون اطلاع کافی از بازار هدف می‌تواند ضرر زیادی به شما وارد کند.

یکی از انواع سرمایه‌گذاری‌ها، سرمایه‌گذاری در بازار بورس است، سرمایه‌گذاری در بورس یک مسیر است و برای گام برداشتن در این مسیر و موفق شدن نیاز به دانش و اطلاعات کافی و آموزش دارید ما در آکادمی بورس به دنبال این هستیم که مفاهیم اصلی بورس که میتواند در کسب سود بیشتر در این بازار به شما کمک کند را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
پیش از شروع فعالیت در بازار بورس با مفاهیم پایه آشنا شوید:

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل بنیادی چیست؟

آشنایی با اصطلاحات رایج بورسی

کد گیری بورسی

آشنایی با سامانه سجام

شاخص بورس چیست

 

مقایسه سود صندوق های سرمایه گذاری

موضوع :
برچسب ها : بورس, آکادمی بورس, آموزش بورس,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 7 مهر 1400ساعت 17:31 توسط bourse-news | تعداد بازديد : 83 | |


صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد