تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
آموزش بورس

آموزش بورس

در این وبلاگ قرار است در مورد مباحث بورسی صحبت شود.

آشنایی با پایه و اساس بازار بورس در سایت اکادمی بورس

امروزه بازارهای متنوعی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد، افراد با توجه به سطح دانش و شناختی که از این بسترهای سرمایه‌گذاری دارند، سرمایه خود را در این بازارها تزریق کرده و فرایند سرمایه‌گذاری را شروع می‌کنند. بازار بورس یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری در کشور است. تقریبا تمام افراد جامعه با رعایت برخی نکات و داشتن مدارک هویتی اصلی، می‌توانند به راحتی در این بازار فعالیت کنند و از سرمایه خود در مقابل تورم که منجر به کاهش ارزش پول می‌شود، جلوگیری کنند. در این مقاله قصد داریم از زوایای مختلف به بازار بورس بپردازیم و به نکات مهمی در این خصوص اشاره کنیم. با ما همراه باشید.

بورس چیست؟

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، بازار بورس یکی از بسترهای مناسب برای سرمایه‌گذاری است. به زبان ساده، در بازار بورس سهام شرکت‌های مختلف خرید و فروش می‌شود و افراد با داشتن علم کافی به این فرایند، به راحتی می‌توانند سود کسب کنند. کسب سود در این بازار مستلزم دانش بورسی و آشنایی با تکنیک‌های معاملاتی است. سرمایه‌گذاران در این بازار برای عملکرد بهتر و کسب سود بیشتر، از ابزارهای متنوعی استفاده می‌کنند که در ادامه به انواع آن اشاره می‌کنیم.

انواع بازار بورس

بازار بورس به صورت کلی به سه بخش مختلف تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. بورس اوراق بهادار: در این بخش، دارایی‌های مالی مانند سهام، اوراق مشارکت و ... معامله می‌شود. در ایران به این بخش از بازار بورس، «بورس اوراق بهادار» گفته می‌شود.
  2. بورس کالا: یکی از مهم‌ترین بازارها، بورس کالا است اما بورس کالا چیست؟ بازاری است که در آن، معاملات کالا انجام می‌شود. کالای مورد معامله در این بخش، معمولا مواد خام یا مواد اولیه است. هر بورس کالا عموما با نام همان محصولی که مورد معامله قرار می‌گیرد، نام‌گذاری می‌کنند، مانند: زعفران، طلا، زیره، پسته و ...
  3. بورس ارز: همان‌طور که از نام‌گذاری بورس ارز پیدا است، در این بخش خرید و فروش پول‌های خارجی انجام می‌شود. این بخش از بازار بورس در ایران فعال نیست و امکان معامله پول‌های خارجی در این بستر وجود ندارد.

در ادامه قصد داریم به بعضی از تکنیک‌های پرطرفدار و مهم که برای انجام معاملات استفاده می‌شود، اشاره کنیم.

کندل شناسی چیست؟

کندل استیک یک نوع نمودار قیمتی است که معامله‌گران با استفاه از آن می‌توانند قیمت‌های بالا، پایین، باز و بسته شدن یک سهم را در بازه زمانی مشخص، بررسی کنند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که کندل استیک‌ها هنگامی کاربرد دارند که تغییرات قیمتی یک سهم در بازار بورس، دارای روند مشخص باشد. دو مولفه مهم در فرایند کندل شناسی در بورس، تعیین نقاط «حمایت» و «مقاومت» است. این نقاط بهترین جایگاه برای ورود و خروج از سهم مورد نظر است، با تشخیص نقاط حمایت و مقاومت می‌توان سودهای قابل توجهی کسب کرد.

نمودارهای شمعی از دو بخش «بدنه» و «سایه» تشکیل می‌شوند. با استفاده از بدنه شمع، می‌توان قیمت آغاز و پایان سهم را تشهیص داد و دو خط بالا و پایینی هم به سایه‌های کندل معروف هستند. از طرف دیگر کندل‌های نمایشی در نمودار سهم دو نوع تو خالی و توپر هستند. در صورتی که قیمت باز شدن کندل، پایین‌تر از قیمت بسته شدن آن باشد، کندل مورد نظر از نوع تو خالی خواهد بود و اگر قیمت باز شدن کندل بالاتر از قیمت بسته شدن آن باشد، کندل از نوع توپر خواهد بود. برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید:

کندل شناسی

تحلیل تکنیکال چیست؟

یکی از روش‌های ارزیابی سهام در بازار بورس تحلیل تکنیکال است اما سوال مهم این است که تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟ معامله‌گران با استفاده از تحلیل تکنیکال می‌توانند جهت روند سهم را در روزهای آینده، پیش‌بینی کنند. دو مولفه بسیار مهم در این فرایند، «قیمت» و «حجم معاملات» در سهم مورد نظر است. در بستر تحلیل تکنیکال ابزارهای متنوعی وجود دارد و معامله‌گران با استفاده از آن‌ها می‌توانند به راحتی نقاط حمایت و مقاومت سهم را شناسایی کنند. از ابزارهای پرطرفدار تحلیل تکنیکال می‌توان به این موارد اشاره کرد: اندیکاتورها، خطوط روند، فیبوناچی، حد سود و زیان، چنگال‌ها و ...

پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش تحلیل تکنیکال، ابتدا در دوره مقدماتی ثبت‌نام و شرکت کنید، در این دوره تمام ابزارها و نکات اولیه آموزش داده می‌شود و بعد از این مرحله لازم است در دوره پیشرفته تحلیل تکنیکال شرکت کنید، در این دوره تمام تکنیک‌های ارزیابی سهم با استفاده از ابزارهای متنوع، آموزش داده می‌شود و معامله‌گران با استفاده از هر یک از این ابزارها می‌توانند برای خود یک استراتژی معاملاتی مناسب را انتخاب کنند.

 

کندل دوجی چیست؟

کندل شمعی دوجی به یک سری از الگو‌های کندکی گفته می‌شود که قیمت باز و بسته شدن سهم در آن‌، به یکدیگر بسیار نزدیک است. الگوهای کندلی در اشکال مختلفی وجود دارند. به صورت کلی کندل دوجی به معنی پیروز نشدن خریداران و فروشندگان بر یکدیگر یا یک نوع خستگی موقت در بازار بورس است که با تشکیل کندل دوجی، حالت انتظاری برای سرمایه‌گذاران به وجود می‌آید. معامله‌گران با استفاده از تحلیل و ارزیابی کندل‌هایی که بعد از کندل دوجی در روند نمودار سهم تشکیل می‌شود، می‌توانند به راحتی جهت حرکت سهم را تشخیص دهند. برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید:

کندل دوجی

روانشناسی بازار با نمودار شمعی

در بخش‌های قبلی با کندل‌ها آشنا شدیم و در این بخش قرار است بگوییم نمودار شمعی چیست؟ معامله‌گران با استفاده از کندل استیک‌ها می‌توانند شناخت بهتری نسبت به بازار داشته باشند و رفتار سهم‌های مختلف را مشاهده و ارزیابی کنند که به این روش، روانشناسی بازار با نمودار شمعی گفته می‌شود. کندل استیک‌ها معمولا رفتار معاملاتی سرمایه‌گذاران را در چارچوب نمودارهای شمعی نمایش می‌دهد. با استفاده از همین تکنیک می‌توان رفتار سرمایه‌گذاران را در روند معاملات بازار، بررسی کرد. ترکیب کندل شناسی و تکنیک تابلوخوانی باعث می‌شود به شکل بهتری می‌توان رفتار سرمایه‌گذاران را در بازار بورس، روانشناسی کرد.

انواع استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملاتی بورس به زبان ساده یک برنامه‌ریزی با ترکیب چند ابزار تحلیلی در بازار سرمایه است که معامله گران با استفاده از آن، می‌توانند به شکل بهتری معاملات خود را مدیریت کنند و به طور خلاصه عملکرد خوبی داشته باشند. تمام استراتژی‌های معاملاتی در بازار بورس در دو شاخه تکنیکال و بنیادی تقسیم‌بندی می‌شوند. معامله‌گران در روش تکنیکال سعی دارند که با توجه به تشخیص جهت روند سهم، نقاط حمایت و مقاومت را پیش بینی کنند. تحلیل‌گران تکنیکال به صورت کلی دارای 4 استراتژی متفاوت هستند که عبارت‌اند از:

  • معاملات روزانه (Day Trading)
  • معامله موقعیت (Position Trading)
  • معاملات نوسانات (Swing Trading)
  • معاملات اسکالپینگ (Scalping)

تحلیل بنیادی روش دیگری برای ارزیابی سهم‌های بورسی است که با استفاده از آن می‌توان ارزش واقعی یک سهم را تشخیص داد. مولفه‌های متنوعی در فرایند تحلیل بنیادی وجود دارد که تحلیل‌گران با استفاده از آن می‌توانند یک استراتژی معاملاتی بلند‌مدت برای خود تعریف کنند. ارکان اصلی تحلیل بنیادی که با نام صورت‌های مالی شناخته می‌شود، عبارت‌اند از:

  • ترازنامه
  • دارایی = بدهی + حقوق صاحبان سهام
  • صورت درآمد
  • گزارش گردش پول نقد

 

کلام آخر

در حال حاضر بازارهای متنوعی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و افراد برای حفظ ارزش پول خود در مقابل تورم، سرمایه‌های خود را در این بازارهای سرمایه‌گذاری تزریق می‌کنند. یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری پرطرفدار در کشور، بازار بورس است. افراد با خرید و فروش سهام شرکت‌های مختلف در بازار بورس، کسب سود می‌کنند. یکی از الزامات اولیه برای شروع فعالیت در این بازار، کسب دانش بورسی و آشنایی با تکنیک‌های معاملاتی است. در این مقاله سعی کردیم از زوایای مختلف به این بازار سرمایه‌گذاری بپردازیم. در آخر پیشنهاد می‌کنیم برای ورود و شروع فعالیت در این بازار سرمایه‌گذاری، سطح دانش خود را در این زمینه بالا ببرید تا به راحتی در این بازار، سود کسب کنید. با توجه به تکنیک‌ها و نکات مهمی که در این مقاله ارائه شد، این امر به سادگی امکان‌پذیر خواهد بود.

آشنایی با بازار بورس و اطلاحات آن

 

نکات مهم در انتخاب صندوق سرمایه گذاری

 

موضوع :
برچسب ها : بازار بورس, تحلیل تکنیکال, استراتژی معاملاتی, کندل شناسی, کندل دوجی,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 7 مهر 1400ساعت 17:30 توسط bourse-news | تعداد بازديد : 86 | |

آموزش بورس از صفر تا پیشرفته

برای شروع بورس نیاز به دریافت کد بورسی دارید. شما به عنوان یک سرمایه گذار از طریق کارگزار خود سهامتان را با دیگر سهام‌داران معامله می‌کنید. در واقع، کارگزار واسطی میان سرمایه گذار با بازار سرمایه است. در این میان، شرکت‌های کارگزاری هم مبلغ اندکی را به عنوان دستمزد این کار از حساب شما نزد آن کارگزاری، برداشت می‌کنند. به این ترتیب برای دریافت کد بورسی و ثبت نام در کارگزاری ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام کنید.

طبق قوانین ارائه هر خدماتی به مشتریان حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه باید همراه با ثبت اطلاعات فرد باشد. به این منظور برای فعالیت در این بازار باید در سایت سجام ثبت نام کنیم. ثبت ‌نام در سامانه سجام تنها یکبار و برای همیشه برای کلیه ارکان بازار انجام می شود. این کار بسیاری از فرآیندها را در معاملات سریعتر می کند و نیاز به ارائه چندباره اطلاعات در هر بار مراجعه به نهادهای مالی نیست . در دفاتر پیشخوان دولت ثبت نام رایگان سجام نمی شود. برای ثبت نام رایگان سجام می توانید به سایت سجام مراجعه کنید و با طی مراحل خواسته شده، بدون کارمزد دفاتر خدمات ارتباطی نسبت به ثبت نام بدون کارمزد اقدام کنید.

پس از ورود به بازار سرمایه برای فعالیت موفق در بازار نیاز به استراتژی معاملاتی داريد. استراتژی معاملاتی بیان می کند که چه زمانی وارد بازار شوید و یا چه زمانی از آن خارج شوید. استراتژی معاملاتی دستوری نوشته شده و ثابت نیست و برای هر معامله گر در بازار سرمایه استراتژی‌های معاملاتی مختلفی وجود دارد. طراحی و تنظیم استراتژی معاملاتی بر مبنای شرایط هر سرمایه‌گذار و افق سرمایه‌گذاری او تنظیم می‌شود. راه‌اندازی و طراحی سیستم معاملاتی بدون استفاده از تحلیل تکنیکال یا تحلیل فاندامنتال ممکن نیست.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال روشی برای پیش بینی رفتار احتمالی سهم از طریق داده های گذشته همچون قیمت، حجم معاملات ، میزان عرضه و تقاضا و … است. این روش در تمام بازارهایی که بر اساس عرضه و تقاضا فعالیت می کنند کاربرد دارد. بنابراین بازارهای ارزهای خارجی، بورس اوراق بهادار، بازار طلا، فلزات گران بها و مسکن نیز با استفاده از این روش تحلیل می شوند. تحلیلگران تکنیکال ارزش ذاتی اوراق بهادار را اندازه‌گیری نمی‌کنند. آن ها تنها از روی تحلیل و بررسی نمودارها رفتار آینده قیمت را پیش بینی می کنند.

تحلیلگران تکنیکالیست اعتقاد دارند که تاریخ تکرار می شود و قیمت بعد از گذشت زمان تمایل دارد نوسانات خود را مجددا تکرار کند. به اعتقاد این تحلیلگران همه چیز در نمودار قیمت وجود دارد و قیمت ها طبق روند مشخصی حرکت می کنند. این پیش فرض به ثبوت روند قیمت ها برای یک دارایی خاص اشاره دارد.

تحلیل تکنیکال در واقع یک استراتژی معاملاتی برای ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و تعیین فرصت‌های معامله با تحلیل روندهای آماری است. همانطور که عنوان کردیم اولین و مهم‌ترین فرض در تحلیل تکنیکال این است که قیمت همه اطلاعات را نشان می‌دهد صندوق سرمایه گذاری مشترک.

تجزیه و تحلیل تکنیکال می‌تواند بر روی هر نوع اوراق بهاداری که دارای سوابق تاریخی معاملاتی است مورد استفاده قرار گیرد. اما این ابزار بیشتر برای تحلیل سهام مورد معامله در بازار بورس استفاده می‌شود.

کندل چکش معکوس

‌این الگو جزو نمودارهای پرطرفدار در تحلیل داده ها است که الگویی مشابه الگو شمعی چکش است. با این تفاوت که در این الگوی کندل استیک سایه بالایی بلندتر بوده و سایه پایینی کوتاه است. این الگو شباهت بسیار

زیادی به الگو شمعی چکش دارد. ممکن است کندل چکش معکوس را به رنگ سفید، قرمز یا سبز مشاهده کنید.

ویژگی های کندل چکش معکوس :

این الگو در انتهای یک حرکت نزولی ایجاد می شود و یک الگوی بازگشتی است که باعث صعود قیمت می شود. قبل از تشکیل کندل چکش معکوس باید حداقل سه کندل وجود داشته باشد. این کندل در انتهای یک حرکت نزولی تشکیل می شود.

  • کندل چکش معکوس بدنه کوچکی دارد. البته این کوچکی بدنه نباید به اندازه خط باشد. یا این که اصلا بدنه وجود نداشته باشد. اگر بدنه کندل چنین باشد، الگوی دیگری شکل می گیرد که با این کندل متفاوت است.
  • کندل چکش معکوس، باید سایه بالایی بلند داشته باشد و بر خلاف آن سایه پایینی نداشته باشد. البته ممکن است سایه پایینی داشته باشد که در این صورت طول آن بسیار کوتاه است.
  • بدنه کندل چکش معکوس می تواند حداکثر طولی معادل نصف طول کل کندل داشته باشد.
  • الگوی چکش معکوس به خودی خود نمی تواند مدرک محکمی برای تغییر روند نزولی به صعودی باشد. آنچه در مورد این کندل اهمیت دارد، محل تشکیل آن است. برای مثال اگر این کندل در یک سطح حمایت تشکیل شود، احتمال این که باعث تغییر حرکت نزولی به صعودی شود افزایش می یابد.
  • الگوهای هارمونیک، الگوهای الیوت، خطوط حمایت و مقاومت و الگوهای کلاسیک از جمله مواردی هستند که می توانند در کنار این الگو استفاده شوند و دقت تحلیل نمودار را افزایش دهند.

سخن پایانی

بورس محلی است که می‌توان در کنار ضررهای سنگین در آن به سود بسیار زیاد هم دست یافت. اما شرط اول موفقیت آموزش بورس از صفر تا مرحله تخصصی است. یکی از منابع خوب یادگیری بورس مطالعه کتاب های آموزشی بورس است. برای فعالیت موفق در این بازار باید با تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی آشنا باشید. این دو روش تحلیل برای بررسی و انتخاب سهام مناسب رشد در بازار سرمایه استفاده می شوند.

روند کار در تحلیل تکنیکال با تحلیل بنیادی متفاوت است. قیمت و حجم سهام تنها ورودی‌های تحلیل تکنیکال است. در تحلیل تکنیکال تلاش نمی‌شود تا ارزش ذاتی سهام تعیین شود. این بر خلاف تحلیل بنیادی است که به دست آوردن ارزش ذاتی در آن دنبال می شود. در تحلیل تکنیکال از نمودار سهام استفاده می‌شود تا با مشخص کردن الگوها و نمودار، رفتار سهم در آینده نشان داده شود.

به هر حال انتخاب استراتژی معاملاتی به عواملی مانند میزان ریسک‌پذیری فرد، تجربه، مقدار سرمایه، میزان برخورداری از دانش و مهارت و توانایی تصمیم‌گیری در لحظه بستگی دارد. این انتخاب می‌تواند فرد را به یک سرمایه گذار موفق تبدیل کند. بنابراین برای موفقیت در بازار بورس به جای تمرکز بر سود بالا در کوتاه‌مدت باید بتوانید راه و روش مناسب انجام معاملات را پیدا کنید.

موضوع :
برچسب ها : ثبت نام رایگان سجام, استراتژی معاملاتی, کندل چکش معکوس,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 6 آذر 1400ساعت 18:02 توسط bourse-news | تعداد بازديد : 62 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد